livetogkampen

Noen tanker

Som overgrepsutsatt vet jeg at mange overgrepsutsatte møter masse av det jeg vil kalle uforstand i psykiatrien. Du blir bedt om å tie stille med opplevelsene dine, og se fremover. Man vil, i ordinær psykiatri helst behandle symptomene dine, årsakene til symptomene derimot, blir for brysomme å se på. Dermed fortsetter den nedbrytingsprosessen som startet med overgrepene, det er deg det er noe feil med, du må medisineres, slik at vi kan få rettet denne feilen på deg.
Jeg er sjeleglad at jeg har mesteparten av min behandling ved Betania Malvik, traumeenheten der. Omstridte Betania, som er uglesett av mange i helse-Norge, fordi de faktisk tar tak i ÅRSAKEN. Med det resultatet at man kanskje BLIR litt verre, før man sakte begynner å heles.. For det krever mye å se på styggheten du har vært igjennom, kanskje fra tidlig barndom, og selvsagt gjør det vondt. Men du kan ikke bli bedre uten å behandle årsaken.
Om du har brukket et bein, så gjør det vondt. Men du blir ikke frisk om du bare får masse tabletter som døyver smertene… BEINET er like fullt brukket.. Så du må selvsagt behandle BRUDDET, slik at det kan heles. Å behandle årsaken er en selvfølge innen somatikken, hvorfor skal det være anderledes innen psykiatrien?? Hvorfor skal man der putte brukerne/pasientene fulle av tabletter og be dem se fremover? Vonde opplevelser må bearbeides, jobbes med, og til slutt aksepteres. For at man skal kunne komme videre.
Så jeg er glad for Betania. Glad for et sted med mennesker som møter deg der du er i prosessen. Som ser på det vonde sammen med deg, som ler MED deg og gråter MED deg. Som hjelper deg videre. Som møter deg med medmenneskelighet (Som virkelig mangler mange steder) og verdighet. Som lar deg finne verdighet. Hurra for et sted som faktisk har skjønt hva det handler om.
(Og det er skremmende at det på toppen i helse-Midt sitter mennesker som ikke har skjønt det, mennesker som ikke, eller knapt vet hva PTSD er)

Reklamer

Single Post Navigation

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: