livetogkampen

Time hos Ane, delene og forvirring….

Ja igår ble det altså en ny time til Ane.. Fikk ikke til å skrive noe innlegg om det igår, for jeg var rimelig dissosiert, og fikk liksom ikke til det der med skriving.. Små barn har litt problemer med datamaskiner og bokstaver, egentlig.

Men altså.. Jeg fikk i oppgave av Ane dagen før om å skrive om disse delene mine, om hva de liker, hvordan de er, og hvem de har mest tillit til på Betania. Så skal forsøke å legge inn den lista her også. Ja, alle kan jeg ikke gi oversikt over.. Noen kjenner jeg ikke, og noen blir det for farlig å snakke om…

Oversikt over delene mine:

Rakel er den som er foreløpig minst.. Hun er fem år liten.. Rakel er hovedsaklig bærer av redsel og utrygghet. Alt er i utgangspunktet skummelt, men hun har veldig lyst til å tørre ting, som å rutsje i rutsjebane osv… Rakel KAN trygges, hovedsaklig ved hjelp av kosekaninen, dessuten suger hun på pekefingeren om hun får ta over.. Hun har ikke lett for å få tillit til folk, men de hun får tillit til har nok hjertet hennes til evig tid.. Hun liker kos og klemmer, og å bli strøket over kinnet. Hun vil også gjerne ligge i fanget, men føler mye usikkerhet ved det. Rakel er den som bærer de aller vondeste og de aller fleste vonde minnene. På Betania er Rakel mest trygg på Grete M, Ruth Esther, Lene og Bente.. Og Hanne, som har lest eventyr for henne før… Hun liker eventyr =)

Tilje er sju år. Hun har glimt i øyet og en god porsjon humor, men hun er også veldig utrygg.. Hun er tilbaketrekt og ikke så mye fremme, noe som nok også kommer av hvordan de andre delene forholder seg til henne. Hun liker rutsjebaner og husker, og liker å leke med lego.. Om hun får det, er hun fremme og fornøyd til hun blir jaget innover igjen. Tilje synes egentlig at man kan le når noe er morsomt og gråte når noe gjør vondt eller man er lei seg, men dette blir selvsagt hardt slått ned på av Svea.. Derfor er Tilje ikke bare usikker på folk på utsiden, men enda mere på de som er på innsiden sammen med henne. Tilje er også bærer av noen av de vondeste minnene, men hun var sjelden til stede hele veien, fordi Rakel var der og tok over for henne også, når det ble for ille. Tilje vil helst sutte på tommelen når hun er usikker, men gjør det sjelden. Kosegiraffen er hennes favoritt, men hun gir som regel etter for Rakel sitt behov for kaninen.. Her på Betania er det Grete M, Bente og Ruth Esther hun er mest trygg på..

Lykke er seks år.. Hun er en glad del, som tok over der man helst skulle være uforbeholdent glad og lykkelig. Hun er som de fleste barn glad i leker og gøyale ting.. Og bamser og slikt er aldeles topp. Lykke er også veldig glad i alle slags dyr.. Hun er ekstremt tillitsfull.. Og her på Betania er hun like glad i alle.. Særlig Kari, som tar henne med til gården og dyra..

Svea er ti år gammel. Hun ordner opp de fleste situasjoner, helst med å komme seg raskest som mulig hjem. Hun bærer tårene, og hun kontrollerer dem, fordi det er ikke lov til å gråte. Gråting medførte alltid straff, og Svea venter fremdeles på straffen som hun VET kommer til å komme fordi det er både grått og fortalt her på Betania. Hun er veldig irritert på begge de minste fordi de sutrer for mye. Svea kan godt være med å leke, men kan like gjerne la være. Hun erter de små, kaller dem pysete, men er egentlig like flink til å unngå ting selv. Hun er sjelden usikker, men er hun det, kommer totten der også. Generelt er hun skeptisk. Hun liker heller ikke at vi er på Betania. Hun foretrekker Grete M, og er også den som har mest tillit til Grete psykolog…

Thea er tenåringen. Jeg tror hun er tretten år, sånn ca. Hun har masse sinne i seg. På hele verden, og på meg. Hun oppsto etter overgrepene opphørte, i ungdomskolealder, men er fullt klar over de overgrepene som har skjedd. Hun er ekstremt var på urettferdighet. Hun er veldig sint på omverdenen fordi ingen så og stoppet overgrepene.. Hun er også sint på meg fordi JEG ikke stoppet overgrepene, og hun er veldig irritert på de små. Hun vil ha oppmerksomhet, men avviser det ofte om hun får det. Hun er den som selvskader, sannsynligvis fordi hun ikke vet hvordan hun skal takle alt det vonde hun er nødt til å forholde seg til, selv om hun ikke har opplevd det selv. Jeg er redd Thea’s sinne, og har selv vondt for å forholde meg til henne. Dermed er vi stadig i konflikt. Og Thea får minimalt med positiv oppmerksomhet, slik at den vonde sirkelen er igang.
Thea liker egentlig heller ikke at vi er på Betania, men forholder seg bedre til det enn Svea. Hun bryr seg lite om personalet, men har litt sansen for de som tøyser.. Og har noe sansen for Grete M. Hun er også en av dem som har mest sansen for Grete Psyk, men hun er også blitt enormt begeistret for Ane, som har viet henne mye oppmerksomhet.

Ja, dette var de fem jeg tør skrive om.. Noen flere er det, men enten kjenner jeg ikke til dem, eller så er det for skummelt å skrive om dem.

Psykologtimen i går ble veldig tøff. Ane fokuserte mye på Thea, noe hun var fornøyd med, og det gav meg mye forståelse for Thea. Men det gjorde den lille urolig, siden hun er den som er vant til å få masse omsorg når hun er her på Betania. Så hun kom frem nede hos Ane, som heldigvis er flink til å både se når det skifter og å snakke med den delen som kommer frem. Ellers var den minste mer eller mindre tilstede i hele går kveld.. Lå masse i sofaen og sutta på pekefingeren.. For Rakel gjør jo det selv om det er folk tilstede.. Synes synd på nattevakta som tidvis hadde to av oss å ta seg av på samme tid…

Reklamer

Single Post Navigation

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: